Ben kim miyim?

Fotoğrafım
Sahip olmak istediği herşeye sahip,meraklı,kocasının birtanesi,kızının canparesi,bir anı bir anına uymayan,heycanından içi içine sığmayan,kahkalarla gülerken hıçkıra hıçkıra ağlayan tek insan :),üşümeyi sevmeyen,rimel delisi,dikişe meraklı,o güzel oldukça güzel bir kokoşş (kocam öyle söyler) dişi,neysem oyum işte :)

30 Aralık 2010 Perşembe

2.DENEME PİZZA

Geçen gün yapıpta beceremediğim pizza denememden sonra tekrar kolları sıvayıp mutfağa yöneldim.Unu biraz daha katınca kendini toparladı hamurum.Veeee işte pizzamın pişmemiş hali :)

Görüntü güzel dimi?Pişirdim ama biraz fazla pişirmişim kokular gelmeye başladı pişti tabi. Buda pişmiş hali : )


Nasıl amaaa?
Tarifide vereyim.
Malzemeler
Hamuru İçin:
12-13 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tutam karbonat ya da kabartma tozu
1 tutam tuz
1 adet yumurta
Yapılışı :Hamur için gerekli malzemeleri bir kapta yoğuruyoruz.Hazırladığımız hamuru tabanını yağladığımız teflon tencereye yayıyoruz,üzerine damak tadınıza hitap eden dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.(Salam,mantar,mısır,domates,biber,zeytin)....Üzerine kaşar peyniri rendesi.Kısık ateşte ocağı açıp pişiriyoruzAslında 12 dk.da pişiyor ama ben unuttuğum için biraz fazla pişti ama fena olmadı :).Deneyin bence.Afiyet olsunnn..




5 yorum:

  1. Ohhh afiyet olsun canım,bak olmuş işte...Mutlu yıllar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. AKTÜELMODA;evet oldu canım becerebildim sonunda :) teşekkürler senınde yenı yılın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  3. NAM NAM NAMM :)) ELİFCİM YENİDEN DENEDİĞİNE SEVİNDİM VALLA. BAK Bİ ARKADAŞIM DA ŞUNU DEDİ: PİZZACILAR O YAPIŞ YAPIŞ HAMURU ELLERİNİ SALÇALI SUYA BATIRIP AÇIYOLARMIŞ. BÖYLECE HEM HAMUR HAFİF SALÇALI OLUYOMUŞ HEM DE ELLERİNE YAPIŞMIYOMUŞ :)
    BU DİKİŞ KONUSUNDA GELİRSEK; BENCE NEVRESİMLERLE BAŞLA.. NEVRESİMLER, FIRFIRLI CİCİ YASTIKLAR DİKEREK DİKİŞE BAŞLAYABİLİRSİN. YA DA İNTERNETTE GÜZEL VİDEOLAR VAR PRATİK DİKİŞ İLE İLGİLİ. MESELA meraklıbeti adlı bi blogger var. o da pratik dikiş dikiyo.google da ara, bi bak istersen..
    sevgiler canm

    YanıtlaSil
  4. bende evde deniyorum bu pizza olayını dışardaki pahalı geliyor :D
    ama kabartma tozu denememiştim deneyecem aldım notumu hocam

    YanıtlaSil
  5. TELEKİNESİS;pahalımı geliyor,o zaman bu pizza harika birebir senın ıcın :) kabartma tozu bayağı kabartıyor benım hamurum kalın oldu bıraz.afıyet olsun..

    YanıtlaSil